Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea Centrului de Informare Turistică din Chişinău

   3155

La Chişinău a fost inaugurat primul Centru de Informare Turistică. Pe viitor, toţi turiştii care vor vizita capitala îşi vor putea organiza, în cele mai mici detalii, sejurul în Republica Moldova.

Centrul de Informare Turistică este amplasat pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83, la parterul Primăriei municipiului Chişinău şi va pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre evenimente, facilităţi de cazare, itinerare şi tururi, inclusiv vinicole. De asemenea, centrul va oferi informaţii despre destinaţiile turistice din stânga Nistrului. Pe lângă materiale informative, ghiduri turistice, vederi şi cărţi poştale, centrul va găzdui expoziţii de fotografii şi picturi sau evenimente de degustare a vinurilor.

La inaugurarea Centrului de Informare Turistică a participat viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, inclusiv ambasadorul SUA în ţara noastră, James D. Pettit.

Potrivit lui Nistor Grozavu, inaugurarea Centrului este o premieră pentru Chişinău, dar şi pentru Republica Moldova. „Având în vedere amplasarea centrului, putem considera că sediul Primăriei municipiului Chişinău va fi primul obiectiv turistic pe care vizitatorii vor avea posibilitatea să-l admire, chiar să-l viziteze şi să afle mai multe informaţii despre acesta", a menţionat viceprimarul capitalei.

La rândul său, secretarul de stat, Vitalie Iurcu, şi-a exprimat încrederea că centrul va fi de către un număr cât mai mare de turişti şi persoane interesate să descopere Republica Moldova, precum şi Chişinăul, iar atractivitatea pentru zonă va creşte de la an la an.

Centrul de Informare Turistică a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD, precum şi USAID şi Guvernul Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Realizarea proiectului a costat circa 1,5 milioane lei, dintre care 235 mii lei au fost oferiţi de Uniunea Europeană şi 1,3 milioane lei de Proiectul de Competitivitate din Moldova.