• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 18.00)   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primăria Chişinău, obligată să transmită în proprietate un teren de pe bd. Ştefan cel mare şi Sfânt, 64

  Primăria Chişinău, obligată să transmită în proprietate un teren de pe bd. Ştefan cel mare şi Sfânt, 64

   17.10.2017    481 Accesări    

  Primăria Chişinău informează opinia publică despre un alt caz când, prin intermediul hotărârii judecătoreşti, municipalitatea a fost obligată să transmită în proprietate un teren public.

  Este vorba despre terenul cu suprafaţa totală de peste 15 ari, din curtea blocului de locuinţe de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64. Litigiul privind respectivul lot de teren începe încă în anul 2009. Un agent economic contestă refuzul administraţiei publice locale de a stabili hotarele terenului şi transmiterea în proprietate a bunului imobil. În martie 2012, Curtea de Apel Chişinău admite integral acţiunea şi obligă Consiliul municipal Chişinău să transmită în proprietate terenurile cu suprafaţa de 0,0302 ha şi 0,1379 ha, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64. Hotărârea judecătorească a devenit irevocabilă, prin necontestare.

  În vederea executării hotărârii judecătoreşti irevocabile şi titlului executoriu, Primăria a elaborat proiectul de decizie privind privatizarea terenului. În acelaşi timp, municipalitatea consideră că transmiterea în proprietate a acestui teren, care este traversat de reţele inginereşti şi este acoperit de spaţii verzi, este ilegală şi va prejudicia bugetul municipal, dar şi interesul public.