Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință regională a reprezentanților Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane și EMT

   1644

 Primăria municipiului Chișinău a găzduit la data de 3 octombrie 2017, Atelierul regional privind schimbul de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii Traficul de Ființe Umane (TFU) organizat de Comitetul Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane (CNCTFU) în comun cu OSCE.

În cadrul întrunirii au fost abordate subiecte ce ţin de dificultăţile ce se atestă în identificarea şi documentarea victimelor şi potenţialelor victime ale TFU, prevenirea TFU intern, în special a cerşitului, identificarea cazurilor de TFU şi modalitatea de raportare a acestora, colaborarea cu ONG-urile locale etc.

Prezent la eveniment, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a menționat importanța prevenirii și combaterii traficului de ființe umane și rolul societății civile în diminuarea fenomenului.

Participanții la atelier au comunicat cu reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale TFU din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în vederea schimbului de informații și expunerii impedimentelor cu care se confruntă în activitate. De asemenea, au fost expuse propuneri de soluționare a aspectelor vizavi de consolidarea mecanismelor interinstituționale în scopul prevenirii TFU și protecției victimelor și potențialelor victime ale TFU.

Ateliere similare pentru președinții și secretarii Comisiilor teritoariale pentru combatrea TFU, coordonatorii echipelor multidisciplinare teritoriale (EMT), polițiștii, lucrătorii din sfera medicală, învățământ, precum și reprezentanţii ONG-urilor vor fi organizate pe parcursul lunii curente în raioanele Leova, Soroca, Orhei și Sângerei.