Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea Ghidului pentru informarea şi dezvoltarea relaţiilor armonioase între părinţi şi instituţiile preşcolare

   11227

Astăzi, 4 septembrie, a.c. în incinta Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chișinău a fost lansat „Ghidul pentru informarea şi dezvoltarea relaţiilor armonioase între părinţi şi instituţiile preşcolare".

Ghidul oferă părinților și copiilor de vârstă mică informații cu privire la regulamentul preșcolar, care prevede controlul și îmbunătățirea standardelor de îngrijire a copiilor, asigură protecția sănătății copiilor și promovează dezvoltarea copiilor pe durata frecventării instituțiilor preșcolare.

În cadrul evenimentului de lansare, Luminiţa Suveică, șefa Centrului de Sănătate Publică municipal, a menționat despre importanța elaborării ghidului ce vizează relația dintre părinți, copii și grădiniță, inclusiv a necesității de pregătire a formatorilor din rândul părinților.

La rândul său, Lucia Caiuc-Roșioru, consiliera primarului general pe probleme sociale a felicitat autorii cărții pentru ideea de a poziţiona părinţii în postura de formatori, exprimându-şi certitudinea pentru viabilitatea acestui proiect pe viitor.

De menţionat că „Ghidul pentru informarea şi dezvoltarea relaţiilor armonioase între părinţi şi instituţiile preşcolare" oferă informații ce țin de criteriile de selectare a grădiniţei, modalităţi de monitorizare a copiilor de către părinţi, reguli sanitare și respectarea lor obligatorie în grădiniţă, condiţiile de acces ale părinţilor în blocul alimentar, sfaturi pentru un mod sănătos de viaţă - deprinderi de acasă şi bunele maniere etc.

Ghidul pentru părinţi a fost elaborat de Centrul de Sănătate Publică a mun. Chișinău, în colaborare cu un grup de inițiativă, format din părinți și specialiști din domeniul sănătății și poate fi accesat pe site-ul www.cspchisinau.md.