Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Rezultatele controlului calității alimentației în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău

   2149

Primăria Chișinău informează în perioada 27.07.17 - 10.08.2017, o comisie instituțională de profil a verificat calitatea alimentaţiei copiilor în instituţiile de educaţie timpurie (IET), aprovizionării cu fructe şi legume de sezon.

În rezultatul evaluărilor desfăşurate s-a stabilit, că DETS din sectoare au elaborat şi au coordonat în modul stabilit meniurile-model pentru organizarea alimentaţiei copiilor din IET, în conformitate cu prevederile recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică adecvată în instituţiile de educaţie din R Moldova.

DETS din sectoarele Centru, Ciocana au prezentat pentru coordonare meniurile model pentru sezonul vară-toamnă, în sectorul Râşcani este în stadiu de elaborare.

Controalele au arătat că nu în toate instituţiile se respectă prevederile meniului-model, continuă includerea în meniurile zilnice a crupelor şi pastelor făinoase de trei ori în zi, lipsa fructelor şi legumelor în stare proaspătă, înlocuirea frecventă a fructelor proaspete cu compoturi şi suc, calcularea la îndeplinirea normelor naturale a sucului în calitate de fructe naturale, pastelor făinoase în calitate de crupe.

RAPORT  privind rezultatele controlului calităţii alimentaţiei în instituţiile de educaţie timpurie din municipiul Chişinău