• vezi mai mult
  Lucrări de grafică și pictură a 46 copiilor din centrele comunitare pentru copii și tineret expuse la Primărie   
  Suspendarea traficului rutier pe str. 31 August 1989   
  Convocarea ședinței ordinare a Consiliului municipal Chișinău   
  Primul tomberon instalat în cadrul Proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat"   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Deschiderea Secţiei de Neurorecuperare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”

  Deschiderea Secţiei de Neurorecuperare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”

   28.08.2017    759 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de deschidere a Secţiei Neurorecuperare, din cadrul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime". Acţiunea va avea loc marţi, 29 august 2017, ora 11.00.

  Informăm opinia publică că Secţia de Neurorecuperare a fost modernizată, renovată şi dotată cu echipament, conform standardelor moderne.

  Secția Neurorecuperare din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime" are o capacitate de 35 de paturi, cu saloane moderne și spațioase. Activitatea secției vizează următoarele funcții și obiective:

  -         restabilirea funcțiilor lezate sau formarea mecanismelor de compensare ale organismului pentru obținerea independenței și a calității mai bune a vieții bolnavului;

  -         prevenirea progresării maladiei și apariției complicațiilor;

  -         reeducarea  funcțională  a  bolnavului, readaptarea  lui  pentru activități  zilnice;

  -         expertiza  capacității de  muncă,  plasarea  în  câmpul  muncii;

  -         instruirea sanitară a bolnavului și suport informațional al familiei bolnavului  cu handicap privind  continuarea procesului recuperator.

  Pentru redeschiderea şi renovarea secţiei, din bugetul municipal au fost alocate surse financiare în sumă de peste 2 milioane de lei, dintre care 1,7 milioane lei au fost prevăzuţi în bugetul municipal, iar celelalte reprezintă investiţiile instituţiei medicale.

  În secția Neurorecuperare din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime" sunt deserviți anual peste 1000 de pacienți.