• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Combaterea comerțului neautorizat din zona Gării

  Combaterea comerțului neautorizat din zona Gării

   09.08.2017    429 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că deja a treia săptămână, teritoriul din preajma Gării  (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți. Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25.

  Luni, 7 august 2017, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vânzătorilor ambulanți, circa 300 persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecând să vândă în piață, pentru că acolo dispun de toate condițiile necesare pentru activitate. Și doar 20-30 comercianți sunt împotrivă.

  Pretorul interimar al sectorului Centru a mai spus că administrația pieței "Agrovista", deocamdată, nu percepe niciun fel de plăți de la vânzătorii de vechituri. Dar pentru viitor, s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane social-vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vânzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

  În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atât cele sanitare, cât și pentru activitatea comercială/depozitare și accesul în piață.  

  În altă ordine de idei, Nistor Grozavu a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect",Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

  Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

  Pe teritoriul municipiului Chișinău activează 44 de piețe comerciale.