• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  La 15 august expiră primul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2017

  La 15 august expiră primul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2017

   08.08.2017    545 Accesări    

  Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău informează că la 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil pentru anul 2017.

  E de menționat că circa 57 mii de contribuabili din municipiu au rămas cu impozitul neachitat, pentru care, după 15 august, conform art. 228 din Codul fiscal, se va aplica penalitatea de 0,0384% pentru fiecare zi de întârziere.

  Contribuabilii care nu au reușit să achite impozitul, sunt chemați să-și onoreze obligația fiscală în mod benevol, cu Aviz de plată direct la oficiile poștale, bancare sau prin mpay.gov.md.

  Ulterior, pentru cazurile de neachitare benevolă a impozitului, obligația fiscală restantă se încasează, în mod forțat, prin aplicarea procedeelor de executare silită, conform legislației.

  Informații suplimentare sunt oferite la sediul Direcției, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească), e-mail: impozite@pmc.md sau prin intermediul paginii: www.fb.com/DCITL.

  În vederea protecției datelor cu caracter personal, Avizul de plată poate fi recepționat prin web: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx, iar la sediu/email recepționarea/contestarea acestuia se efectuează la prezentarea/expedierea actului de identitate.

  La moment, Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale deservește un număr mare de solicitanți la sediul subdiviziunii, motiv din care nu se reușește a răspunde la toate apelurile telefonice. Totodată, la adresările parvenite prin poșta electronică și prin intermediul rețelelor de socializare, se vor oferi răspunsuri cât de curând posibil.