• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Implementarea proiectului privind bugetarea civilă în municipiul Chişinău

  Implementarea proiectului privind bugetarea civilă în municipiul Chişinău

   04.08.2017    464 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 1 august 2017 a expirat termenul de depunere a proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil.

  În total, au fost depuse spre finanţare 53 de proiecte. Din acestea, 40 au fost acceptate, iar în cazul a 11 proiecte autorii urmează să rectifice anumite chestiuni, în decursul a 7 zile, precum ajustarea bugetului, completarea numărului de semnături colectate, clarificarea obiectivelor etc. Lista finala a proiectelor acceptate spre participare prin mecanismul bugetării participative, care va fi supusă procedurii de vot, va fi definitivată şi publicată la data de 11 august.

  De menţionat că în acest an au fost depuse proiecte în sumă totală de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

  În context, anunţăm opinia publică că luni, 7 august 2017, după încheierea şedinţei operative a Primăriei, se va convoca şedinţa preliminară a Comisiei de evaluare a proiectului, din care fac parte următoarele persoane:

  - reprezentanţii fracțiunilor din cadrul Consiliului municipal Chişinău;

  - consilieri independenți;

  - reprezentantul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare;

  - reprezentantul Direcţiei general locativ-comunală şi amenajare,

  - reprezentantul Direcției generale finanțe;

  - reprezentantul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie;

  - 2 reprezentanți ai societății civile.