Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiunile de combatere a comerțului neautorizat din preajma Pieței Centrale continuă

   1921

Primăria municipiului Chişinău informează că autoritățile locale, în comun cu Poliția, continuă să desfășoare acțiuni de eliberare a trotuarelor din preajma Pieței Centrale de comercianții ambulanți.

Astfel, lucrul forțelor de ordine s-a extins pe strada Bulgară, de la str. Columna până la str. Alexandru cel Bun. Angajații Poliției Capitalei continuă să poarte discuții cu vânzătorii ambulanți și să-i convingă să-și vândă marfa pe teritoriul Pieței Centrale.

Imediat ce o nouă porțiune de trotuar este eliberată de comercianți, locul este salubrizat, astfel ca pietonii să se poată deplasa liber prin preajma zonei de comerț din centrul orașului. Totodată, problema continuă să fie în vizorul forțelor de ordine.  

Potrivit șefului adjunct al Direcției de Poliție Chișinău, Silviu Mușuc, oamenii legii patrulează continuu străzile din preajma Pieței Centrale, deja eliberate de comercianți, pentru a nu permite revenirea acestora.

Acțiunile ulterioare ale forțelor de ordine, în conlucrare cu autoritățile publice locale, vizează extinderea pe alte străzi, inclusiv în alte cartere, precum str. Ismail și bd. Iuri Gagarin.