• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Acțiunile de combatere a comerțului neautorizat din preajma Pieței Centrale continuă

  Acțiunile de combatere a comerțului neautorizat din preajma Pieței Centrale continuă

   19.07.2017    351 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că autoritățile locale, în comun cu Poliția, continuă să desfășoare acțiuni de eliberare a trotuarelor din preajma Pieței Centrale de comercianții ambulanți.

  Astfel, lucrul forțelor de ordine s-a extins pe strada Bulgară, de la str. Columna până la str. Alexandru cel Bun. Angajații Poliției Capitalei continuă să poarte discuții cu vânzătorii ambulanți și să-i convingă să-și vândă marfa pe teritoriul Pieței Centrale.

  Imediat ce o nouă porțiune de trotuar este eliberată de comercianți, locul este salubrizat, astfel ca pietonii să se poată deplasa liber prin preajma zonei de comerț din centrul orașului. Totodată, problema continuă să fie în vizorul forțelor de ordine.  

  Potrivit șefului adjunct al Direcției de Poliție Chișinău, Silviu Mușuc, oamenii legii patrulează continuu străzile din preajma Pieței Centrale, deja eliberate de comercianți, pentru a nu permite revenirea acestora.

  Acțiunile ulterioare ale forțelor de ordine, în conlucrare cu autoritățile publice locale, vizează extinderea pe alte străzi, inclusiv în alte cartere, precum str. Ismail și bd. Iuri Gagarin.