Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul şi-a aprins luminile de sărbătoare

   2964

Deoarece poliţia împiedică executarea dispoziţiei primarului general privind instalarea Pomului de Crăciun al Primăriei Chişinău în centrul oraşului, autorităţile municipale au decis aprinderea luminilor de sărbătoare pe străzile centrale. 
Luminile de sărbătoare s-au aprins în această seară pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Potrivit primarului general Dorin Chirtoacă, Chişinăul se alătură tuturor capitalelor şi oraşelor europene şi a dat startul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou. Edilul capitalei a declarat că serviciile municipale au decorat la un nivel adecvat centrul oraşului, iar administraţia locală şi-a dorit aprinderea luminilor de sărbătoare odată cu inaugurarea Pomului de Crăciun. 
Primarul general a declarat că în acest an a dispus instalarea bradului în 5 locaţii din centrul capitalei, se are în vedere Piaţa Marii Adunări Naţionale, Scuarul Europei din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scuarul Teatrului de Operă şi Balet, scuarul din Parcul Catedralei şi pe str. Vlaicu Pârcălab în faţa sediului primăriei, poliţia însă de fiecare dată a împiedicat executarea dispoziţiilor respective. Dorin Chirtoacă a afirmat că toate aceste locaţii au fost respinse fără să existe vreo explicaţie.
În context, primarul de Chişinău şi-a exprimat regretul că deja doi ani consecutiv se încearcă organizarea sărbătorilor de iarnă în mod forţat, iar poliţia împiedică desfăşurarea în modul cuvenit a manifestărilor în acest sens. Dorin Chirtoacă susţine că Primăria va insista în continuare pentru instalarea Pomului de Crăciun în una din locaţiile nominalizate din centrul oraşului Chişinău. 
Amintim că iniţial Primăria capitalei a planificat instalarea Pomului de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale, bradul însă a fost arestat de către colaboratorii poliţiei rutiere.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău