Un nou abuz din partea colaboratorilor de poliţie

   2988

Primăria municipiului Chişinău condamnă ilegalităţile comise de către colaboratorii de poliţie, care au împiedicat astăzi desfăşurarea unui flash-mob în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne. Considerăm că prin reţinerea a doi participanţi şi intimidarea fizică a altuia, poliţia a manifestat lipsă de respect faţă de persoanele care intenţionau să protesteze paşnic şi a dat dovadă de un comportament situat în afara cadrului legal. Prin asemenea acţiuni, colaboratorii de poliţie au împiedicat cetăţenii să-şi exercite drepturile constituţionale. 
Regretăm sincer că în ultimul timp, organele menite să apere ordinea publică se dedau unor grave acţiuni de intimidare a cetăţenilor care au viziuni diferite de a guvernanţilor, iar faptul că asemenea cazuri se repetă cu regularitate ne sugerează să credem că scopul poliţiei este de a submina definitiv libertăţile fundamentale ale omului. 
Menţionăm că în dimineaţa zilei, circa 20 de tineri au fost împiedicaţi de desfăşoare un flash-mob în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne. Doi dintre aceştia au fost reţinuţi, iar asupra unei persoane poliţiştii au aplicat forţa fizică. De asemenea, colaboratorii MAI-ului au mai reţinut un măgar şi un porc, dar şi pe proprietarul acestora, care intenţiona la fel să protesteze. Organizatorii acţiunii intenţionau să instaleze în faţa sediului MAI, după cum au declarat „bradul păcatelor”, cu prilejul Zilei Naţionale a Poliţiei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău