• vezi mai mult
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 14.00)   
  Întâlnirea primarului general interimar, Silvia Radu, cu primarii localităților din componența municipiului   
  Telefoane pentru cazuri urgente privind situația drumurilor   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Monitorizarea activității taberelor de odihnă pentru copii

  Monitorizarea activității taberelor de odihnă pentru copii

   14.07.2017    536 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că autoritățile municipale continuă să monitorizeze activitatea taberelor de odihnă pentru copiii din municipiu. Astfel, în săptămâna curentă au fost efectuate controale în instituțiile ,,Alunelul" şi ,,Poieniţa veselă" din raionul Ialoveni, unde se odihnesc copii din toate sectoarele capitalei.

  Comisia verifică procesul alimentar: calitatea produselor, condițiile de păstrare ale acestora, deservirea copiilor; dar și organizarea odihnei.

  Consilierul pentru probleme sociale a Primăriei municipiului Chişinău, Lucia Caciuc, membră a echipei de verificare a taberelor pentru copii,  menţionează că  odihna elevilor  este organizată  conform rigorilor  stabilite, astfel că administraţia acestor instituții a ţinut cont de necesităţile copiilor care vin în tabere pentru a se bucura de tot ce le poate oferi vacanţa de vară.

  Piscina, utilajul modern din sala de sport, sunt punctele de atracţie ale copiilor. Dar  mai sunt şi alte oportunităţi, precum organizarea excursiilor și a activităților cognitiv-distractive.

  "Alimentaţia  copiilor este asigurată conform standardelor:  varietate, calitate, condiţii adecvate de păstrare a produselor, dar şi deservirea este una reușită",  constată Directorul interimar al DETS Botanica , Valeriu Taburceanu.

  Directorul taberelor ,,Alunelul" şi ,,Poieniţa veselă", Ion Patic, a ținut să precizeze că pentru a oferi copiilor un sejur mai bun, au fost renovate unele căsuţe ale zonei de odihnă. De asemenea, a fost achiziționat utilaj performant pentru odihna şi relaxarea elevilor.