Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiunile de contracarare a comerțului neautorizat din preajma Pieței Centrale continuă

   2196

Primăria municipiului Chişinău informează că după câteva săptămâni de lucru intens al autorităților publice locale în comun cu poliția, în scopul contracarării comerțului neautorizat în preajma Pieței Centrale, s-a obținut eliberarea trotuarelor de vânzătorii ambulanți și, respectiv, circuitul liber al pietonilor prin zonele vizate.  Totodată, problema continuă să fie în vizorul forțelor de ordine.  

Potrivit șefului adjunct al Direcției de Poliție Chișinău, Silviu Mușuc, oamenii legii patrulează încontinuu străzile Armenească, Mitropolit Varlaam, Bulgară, Tighina, care au fost eliberate anterior de vânzătorii ambulanți și se asigură că nu este practicat în continuare comerțul stradal.

Mai mult, acțiunile Poliției s-au extins și de la str. Tighina până la str. Ismail. Implicarea oamenilor legii pentru interzicerea comerțului ilicit în perimetrul Î.M. "Piața Centrală" se va face vizibilă până când va fi obținut rezultatul scontat: vânzătorii ambulanți vor trece în Piață, iar trotuarele vor fi libere pentru pietoni.

De asemenea, autoritățile publice locale, în comun cu Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, conlucrează în acest domeniu și în alte sectoare ale capitalei, unde persistă a problema comerțului stradal.