• vezi mai mult
  Darea în exploatare a 8 apartamente din blocul de pe bd. Moscova   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  La Mulți Ani, maestre Gheorghe Urschi!   
  Evacuarea zăpezii și combaterea poleiului de pe străzi   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Soluționarea problemei privind focarul de rozătoare de pe str. Ismail

  Soluționarea problemei privind focarul de rozătoare de pe str. Ismail

   12.06.2017    614 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale de profil au reacționat prompt în cazul focarului de rozătoare, depistat săptămâna trecută în zona străzii Ismail și Dimitrie Cantemir.

  Sâmbătă a fost deratizată zona, iar procedura va fi repetată și pe parcursul săptămânii curente, până își va face efectul.

  În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a menționat că motivul apariției focarului de șobolani pe str. Ismail ar fi abundența de hrană în zonă, deoarece unii cetățeni se preocupă de hrănirea porumbeilor, iar rozătoarele își fac apariția acolo unde găsesc hrană.

  Potrivit lui Gontea, Centrul municipal de Sănătate Publică, efectuează în prezent deratizări și dezinsecții în subsolurile blocurilor de locuințe din str. Ismail, pentru a depăși problema rozătoarelor, iar intervențiile vor fi repetate până când își vor face efectul cuvenit.

  În context, șeful Direcţiei generale locativ-comunale a precizat că subdiviziunea pe care o conduce are contract de prestări servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, astfel că în zonele rezidențiale se fac deratizări, în conlucrare cu preturile de sector, pentru toate blocurile de locuințe.

  Valoarea contractului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, contractat prin licitație, cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău este de circa 1 milion de lei, pentru o perioadă de 2 ani.