• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Finanțarea subdiviziunilor şi instituţiilor municipale

  Finanțarea subdiviziunilor şi instituţiilor municipale

   09.06.2017    566 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că în ultimele 2 zile (8-9 iunie 2017), Direcția Generală Finanțe a Consiliului municipal Chișinău a efectuat finanțări către subdiviziunile structurale, în valoare de 102 milioane lei, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi onorate în totalitate plățile salariale către angajați. Astfel, în următoarele zile, salarizarea funcționarilor publici din cadrul subdiviziunilor municipale, dar și a cadrelor didactice din școlile și grădinițele din Chișinău va fi onorată pe deplin.

  Până la data de 9 iunie 2017, au fost efectuate plăți către subdiviziuni în sumă de peste 94 milioane lei, pentru salarii și peste 7 milioane lei - indemnizații pentru concediu.

  Salariile au fost achitate către 27 de instituții de învățământ cu autogestionare financiară, Aparatul Primăriei Chișinău, Direcția cultură, Direcția generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale, Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, precum şi Direcția generală finanțe. De asemenea, salariile au fost achitate de către Direcţiile educaţie, tineret şi sport din sectoarele Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica, iar în sectorul Centru actele au fost transmise deja către Trezorerie. Săptămâna viitoare îşi vor primi salariile angajații Direcției generale transport public și căi de comunicații, Direcția Socio-ecologică și 3 instituții de învățământ cu autogestiune financiară.

  Primăria Chişinău a asigurat finanțarea activităţii curente a întreprinderilor „Lumteh", 3,5 milioane lei, dar şi a Regiei „Exdrupo" - 4 milioane lei.