• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 18.00)   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situaţia la zi privind evacuarea gunoiului menajer din Chişinău

  Situaţia la zi privind evacuarea gunoiului menajer din Chişinău

   08.06.2017    362 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează despre mersul lucrărilor executate de către serviciile specializate, la evacuarea deşeurilor menajere din capitală, la depozitul de stocare a gunoiului din str. Uzinelor. 

  Astfel, timp de 2 zile, s-au evacuat peste 15 mii metri cubi de deșeuri menajere, fiind efectuate 562 de curse, ceea ce constituie 45 la sută din masa totală de gunoi acumulat la platourile din capitală.

  Potrivit Regiei „Autosalubritate", intervenția serviciilor este dificilă în sectoarele Botanica și Ciocana, la platourile de acumulare gestionate de către Asociațiile proprietarilor de locuințe privatizate. Până în prezent, gestionarii n-au intervenit la deblocarea accesului către containerele de gunoi, făcând dificilă intervenția muncitorilor din cauza pungilor stocate în vecinătate. 

  Pe parcursul zilei de astăzi, Regia „Autosalubritate" a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, iar Regia locativ-comunală și amenajare a teritoriului va interveni suplimentar cu 26 autobasculante pentru evacuarea deșeurilor.