• vezi mai mult
  Intervenţia serviciilor municipale în urma ninsorilor din ultimele zile   
  0ra 9.00: Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo   
  0ra 14.00: Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reluarea evacuării gunoiului menajer din Chişinău

  Reluarea evacuării gunoiului menajer din Chişinău

   06.06.2017    364 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău anunţă că în această dimineaţă a fost reluat procesul de evacuare a deşeurilor menajere de pe platourile de acumulare din oraş. Gunoiul menajer se transportă în continuare la depozitul de stocare a deşeurilor menajere solide din str. Uzinelor. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de ieri a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

  În urma negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci, s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor din str. Uzinelor, pentru 30 de zile. În perioada de referință, municipalitatea va identifica o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.

  Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală  Regia „Autosalubritate" a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații regiei vor efectua câte 2 rute la fiecare platou de gunoi.  

  De asemenea, au fost mobilizate și serviciile Direcției generale locativ-comunale și amenajare, care vor interveni prioritar în zona centrală a capitalei pentru deblocarea accesului la platourile de acumulare a gunoiului. După evacuarea deșeurilor vor fi efectuate lucrări de deratizare și dezinfectare a platourilor și a zonelor adiacente.