• vezi mai mult
  Asigurarea accesului în pasajele pietonale subterane pe timp de noapte   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală din sectorul Râșcani al capitalei

  Inaugurarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală din sectorul Râșcani al capitalei

   02.06.2017    1236 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, 2 iunie 2017 a fost inaugurat Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Râșcani. Unitatea medicală va oferi servicii de diagnosticare, supraveghere, tratament, reabilitare psihosocială și evidență a persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

  Potrivit șefului Direcției Sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, în cadrul Centrului vor fi oferite servicii medicale mai aproape de cetățeni, inclusiv asistența medicală la domiciliu. De asemenea, pacienții cu afecțiuni mintale nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte instituții specializate, ci vor beneficia de servicii medicale de profil în centre medicale obișnuite ca și ceilalți cetățeni, fiindu-le păstrat anonimatul.

  Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Râșcani este amplasat pe str. Socoleni, 19 în cadrul Asociației Medicale Teritoriale Râșcani CMF 10, din capitală. Instituția va presta servicii medicale calificate locuitorilor din sectorul Râșcani al capitalei, dar și celor din localitățile suburbane aflate în vecinătate.

  De asemenea, în cadrul instituției activează o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, psihoterapeuți, psihologi, logopezi, chinetoterapeuți, asistenți sociali și juriști.   

  Menționăm că Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Râșcani este cea de-a cincea instituție de acest gen din capitală. Anterior au fost inaugurate alte patru unități medicale în celelalte sectoare ale capitalei, iar pentru crearea lor au fost alocate surse financiare din bugetul municipal.