Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău, deposedată ilegal de încă un lot de teren

   4462

Primăria Chişinău informează despre un nou caz de preluare a unui teren din  proprietatea municipală.

Astfel, executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco, în baza unui proces-verbal întocmit la data de 14 februarie 2017, a  dispus transmiterea în proprietate privată unei persoane fizice a unui lot de pământ, cu suprafaţa de 0,0679 ha, din bd. Grigore Vieru.

Persoana fizică şi-a înregistrat dreptul de proprietate asupra terenului în cauză în registrul bunurilor imobile la data de 11.05.2017, iar o zi mai târziu, pe 12 mai 2017, bunul imobil este vândut unei alte persoane, în temeiul unui contract de vânzare-cumpărare.  

În context, Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie pe marginea acestui caz şi a solicitat aplicarea sechestrului asupra terenului respectiv.

De asemenea, informăm că anterior acelaşi executor judecătoresc a fost implicat şi în alt caz de preluare ilegală a terenurilor din proprietatea municipală. Primăria Chişinău a contestat în instanţa de judecată procesele-verbale întocmite de executorul judecătoresc şi a adresat un demers Ministerului Justiţiei privind aplicarea sancţiunilor în privinţa executorului judecătoresc, în conformitate cu legislaţia în vigoare.