Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Executarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale

   2109

Primăria municipiului Chişinău informează despre lucrările executate pe parcursul săptămânii curente, pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din 20-21 aprilie curent.

Astfel, în perioada respectivă, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a intervenit la înlăturarea consecințelor calamităților cu 200 muncitori, fiind evacuate 300 de rute de masă lemnoasă. În activități au fost implicați și reprezentanți ai întreprinderilor municipale şi anume ÎM "Exdrupo", SA „Apă-Canal Chișinău" şi SA "Termoelectrica", în total 381 de persoane. S-a intervenit în Parcurile „Valea Trandafirilor, „Valea Morilor" și Pădurea-parc „Râșcani".

Muncitorii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ au continuat lucrul de evacuare a crengilor și salubrizare a teritoriului  în curțile blocurilor de locuinţă. Până acum, din totalul de 2935 de curți de bloc în gestiune municipală, au fost evacuate în totalitate crengile de pe 2028 de adrese. În alte 290 de curți de bloc, evacuarea masei lemnoase este la nivelul de 10 la sută. Zilnic la acţiuni au intervenit 600 de persoane.   

În acelaşi timp, Întreprinderea „Lumteh" continuă executarea lucrărilor de restabilire a rețelelor de iluminat public stradal. În perioada de referință, echipele de muncitori activează în sectoarele Centru și Ciocana. Săptămâna acesta a fost montat 5km de cablu torsadat aerian și 7km de sârmă de aluminiu. De asemenea, au fost restabiliți deja 109 de piloni, din totalul de 203 avariați în urma calamităților. Către data de 10 iunie se planifică încheierea lucrărilor în sectoarele date și se va interveni în sectoarele Râșcani, Buiucani și Botanica. De luni, va fi suplinit numărul echipelor de intervenţie.