Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ora 08.00: Mobilizare pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

   2247

Primăria municipiului Chişinău informează că în oraş se acţionează pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. În toate sectoarele capitalei, alături de serviciile municipale, sunt antrenați pompieri, poliţişti, carabinieri și ostaşi ai Armatei Naţionale. Pe tot parcursul zilei, în Chişinău se va lucra după cum urmează.

-         ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează la evacuarea copacilor doborâţi şi a crengilor rupte, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, cu 500 de muncitori, iar pe parcursul zilei la lucrări vor fi antrenate şi echipe specializate din cadrul Agenţiei „Moldsilva". 

-         Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare intervine la salubrizarea curților de blocuri. Întreprinderea a contractat suplimentar unităţi de transport de la întreprinderile municipale și agenți economici pentru evacuarea gunoiului și crengilor rupte.

-         ÎM „Exdrupo" intervine la salubrizarea mecanizată a străzilor centrale şi secundare, cu 40 de unităţi de tehnică. De asemenea, întreprinderea a demarat lucrările de plombare a străzilor Albișoara, V. Lupu, Cornului, Mușatinilor, Carierei, Circului, N. Zelinski, N. Titulescu, Butuceni. 

-         Pretura sectorului Buiucani - în sector s-au mobilizat peste 250 de persoane şi se intervine cu 16 unităţi de tehnică. Până la amiază se preconizează să termine intervenția în zona istorică: str. A. Pușkin - str. Mateevici -Mihai Viteazul - Columna. De asemenea se lucrează și pe str. Cornului, Alexandrescu, Alba Iulia, O. Ghibu, Calea Ieșilor, inclusiv intercartiere și str. Ion Creangă.  

-         Pretura sectorului Râşcani - în sector lucrează 600 de persoane, inclusiv carabinieri și peste 40 unități de tehnică. Se intervine pe str. Dimo, str. Matei Basarab, str. Miron Costin, T. Vladimirescu, Gr. Ureche, str. Sf. Gheorghe, scuarul Consulatului României, str. Ierusalim, scuarul T. Vladimirescu, str. Doina, str. Socoleni, str. Ceucari, str. Kiev, str. Albișoara, str. Putnei, bd. Moscova, str. A. Russo - colț cu str. Dimo.

-         Pretura sectorului Centru - în sector lucrează la intervenții 600 persoane, inclusiv militari, polițiști, angajați ai serviciilor municipale și angajați ai Preturii. 

-         Intervenția organizată pe sectoare:  Sector 1- str. 31 August 1989 și curțile blocurilor de locuințe de pe bd. Ștefan cel mare și Sfânt, str. Mitropolit Varlaam;

Sectorul 2 - șos. Hîncești, - în continuare până la gara de Sud și str. Miorița;

Sectorul 3 - Drumul Viilor, str. Lech Kaczynski,  

Sectorul 4 - str. Gagarin, str. Tiraspol, str. Negruzzi - partea nu nr. Impare, str. Gării;

Sectorul 5 - str. Gh. Cașu, str. Malina Mică, str. I. Nistor, str. A. Cosmescu.

-         Pretura sectorului Botanica - în sector s-au mobilizat peste 587 de persoane şi se lucrează pe străzile Hristo Botev, N. Titulescu, Trandafirilor, Independenței, Sarmizegetusa, bulevardele Traian, Dacia, dar şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă.

-         Pretura sectorului Ciocana - în sector s-au mobilizat peste 255 de persoane și se intervine pe străzile Uzinelor, Varnița, Ginta Latină, Vadul lui Vodă, P. Zadnipru, M. Sadoveanu, Prof. I. Dumeniuc inclusiv în intercartiere.

Pe parcursul zilei, la lucrările de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale vor fi antrenaţi şi angajaţii mai multor întreprinderi din Chişinău, inclusiv SA „Apă-Canal Chişinău" şi SA „Termoelectrica", angajaţi ai subdiviziunilor Primăriei şi mai mulţi agenţi economici.

Pe această cale, solicităm locuitorilor municipiului Chişinău să renunţe pe cât posibil la transportul privat şi să folosească transportul public, pentru a evita formarea ambuteiajelor şi a facilita intervenţiile serviciilor pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.