Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Informaţie pentru cetăţeni privind intervenţia pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

   3729

Primăria municipiului Chişinău aduce la cunoştinţă că pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale astăzi se acţionează concomitent  la 50 de puncte şi adrese din capitală cu 156 unităţi de tehnică şi un efectiv de 2500 de persoane, de la serviciile municipale, carabinieri şi soldaţi ai Armatei Naţionale. 

De asemenea, Preturile de sector au extins numărul de depozite de masa vegetala de la 1 la 5, câte unul în fiecare sector. În fiecare Pretură de sector a fost instituit un număr de telefon, pentru apeluri, cu privire la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, după cum urmează. 

-        Pretura sectorului Buiucani: tel. (022)-29-50-71. Depozitul Zona industrială „Vatra"   
-        Pretura sectorului Râşcani: tel. (022)-44-10-98.  Depozitul din str. Ceucari, 7. 
-        Pretura sectorului Centru: tel. (022)- 27-15-13. Stadionul „Republican". 
-        Pretura sectorului Botanica: tel. (022)-76-75-75. Depozitul din bd. Decebal, 17.
-        Pretura sectorului Ciocana: tel. (022)-33-34-34. Depozitul din str. Transnistria, 2. 

Pentru mâine, 27 aprilie 2017, vor continua acţiunile de lichidare a consecinţelor calamităţilor, iar conform anunţului Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, vor fi sporite forţele de intervenţie atât ca număr de persoane, cat şi unităţi de transport, prin mobilizarea mai multor instituţii şi întreprinderi de stat. Reiterăm apelul Guvernului la mobilizare.

Solicităm locuitorilor municipiului Chişinău să renunţe pe cât posibil la transportul privat şi să folosească transportul public, pentru a evita formarea ambuteiajelor şi a facilita intervenţiile serviciilor pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. Vom solicita de asemenea ca echipele de intervenţie să fie însoţite la transportarea masei vegetale de echipaje de poliţie cu girofar.