Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ora 10.00: Lucrări de intervenţie pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

   1898

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul zilei pe întreg teritoriul oraşului se acţionează pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, după cum urmează.  

-        ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează la evacuarea copacilor doborâţi şi a crengilor rupte, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, cu 450 de muncitori şi 37 de unităţi de transport. 
-        Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare intervine cu 150 de persoane, inclusiv carabinieri şi ostaşi ai Armatei Naţionale, cu 21 de unităţi de transport, pe străzile din centrul Chişinăului, şi anume pe A. Bernardazzi, M. Eminescu, V. Alecsandri, Bulgară, M. Kogălniceanu şi A. Şciusev. 
-        ÎM „Exdrupo" intervine la salubrizarea mecanizată a străzilor centrale şi secundare, cu 28 de unităţi de tehnică. 
-        Pretura sectorului Buiucani a mobilizat 350 de persoane, 11 unităţi de transport şi acţionează pe străzile M. Kogălniceanu, M. Cebotari, A. Şciusev, Sfatul Ţării, N. Iorga. Crengile se depozitează la gunoiştea din Zona industrială „Vatra".  
-        Pretura sectorului Râşcani acţionează cu 400 de persoane, 19 unităţi de tehnică şi pe parcursul zilei se lucrează pe străzile Kiev, A. Puşkin, Moscova, Miron Costin, Florilor, Renaşterii Naţionale şi Grigore Vieru. Crengile se depozitează pe str. Ceucari, 7. 
-        Pretura sectorului Centru intervine cu 200 de persoane, 13 unităţi de tehnică şi acţionează pe străzile M. Eminescu, V. Alecsandri, Academiei, Cartierul Grenoble, Bulgară. 
-        Pretura sectorului Botanica a mobilizat 380 de persoane şi 17 unităţi de transport, iar pe parcursul zilei se lucrează pe străzile Dacia, Trandafirilor, Teilor, Hristo Botev. Crengile se depozitează pe bd. Decebal, 17,
-        Pretura sectorului Ciocana acţionează cu 250 de persoane, 10 unităţi de tehnică, iar astăzi se va lucra pe teritoriilor adiacente şcolilor şi grădiniţelor, dar şi pe străzile P. Zadnipru, Igor Vieru, N. Dumeniuc, Mircea cel Bătrân, Alecu Russo. Crengile se depozitează pe str. str. Transnistria, 2. 
Pe această cale, facem repetat apel către cetăţeni, instituţii publice şi agenţi economici să se implice, în măsura posibilităţilor, la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale şi să strângă crengile rupte din preajma sediilor / blocurilor locative unde activează sau domiciliază.