• vezi mai mult
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Ora 13.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo

  Ora 13.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo

   21.04.2017    2242 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 13.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

  -         Până la această oră, mai mulţi consumatori au fost reconectaţi la sistemul centralizat de încălzire, după cum urmează:

  a)     toate grădiniţele din Chişinău;

  b)    spitalele municipale, cu excepţia Spitalului nr. 1 (aici au loc lucrări de modernizare a sistemului de încălzire din instituţie, însă în Maternitate şi în Blocul Pediatric se livrează agent termic), Spitalului „Sf. Treime" şi Maternitatea nr. 2 (saloanele acestor instituţii sunt încălzite cu reşouri electrice);

  c)     62 de blocuri de locuinţă, iar numărul solicitărilor de reconectare a agentului termic creşte în continuare.

  -         La nivelul oraşului, la această oră au fost înregistrate 25 de cazuri când copacii au căzut peste casele de locuit, fiind afectate ferestrele sau balcoanele unor apartamente, acoperişurile caselor de locuit particulare sau blocurilor de locuinţă.

  -         Pentru lichidarea consecinţelor intemperiei, în teren la moment acţionează 16 echipe de intervenţie din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi", Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi Agenţiei „Moldsilva", care înlătură copacii doborâţi pe străzile oraşului.

  -         În sectoarele Râşcani şi Ciocana, toate arterele de circulaţie au fost deja deblocate, cu excepţia străzilor care pe timp de iarnă se închid. 

  Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii.