• vezi mai mult
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 14.00)   
  Întâlnirea primarului general interimar, Silvia Radu, cu primarii localităților din componența municipiului   
  Telefoane pentru cazuri urgente privind situația drumurilor   
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  O nouă stație de așteptare va fi organizată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

  O nouă stație de așteptare va fi organizată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

   10.04.2017    740 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că două stații de așteptare a transportului public de pasageri de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt vor fi strămutate. Este vorba despre stațiile de la intersecția cu străzile Ismail și Armenească. Astfel, va fi organizată o nouă stație de așteptare a transportului public de pasageri în preajma magazinului „Unic" și sediul central S.A. „Moldtelecom". Stația va fi funcțională în perioada imediat următoare, iar în prezent se execută lucrările de montare. 

  Decizia de modificare a locației pentru noua stație de așteptare a fost luată pentru a fluidiza traficul rutier din direcția sect. Botanica spre Centru, la intersecția bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt și str. Ismail. În această zonă staționarea troleibuzelor și autobuzelor de mare capacitatea pe timp de zi îngreunau traficul rutier.

  De asemenea, pentru a nu crea blocaje în trafic va fi strămutată cu câțiva metri spre str. Tighina și locația stației de așteptare de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt - str. Ismail pe direcția Botanica.

  Lucrările de reconstrucție sunt executate de către Întreprinderea municipală Regia „Exdrupo" și se vor desfășura în paralel cu lucrările de reconstrucție a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.