Pagina oficială a Municipiului Chișinău

DEZBATERI PUBLICE: Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău

   2647

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre desfăşurarea dezbaterilor publice a proiectului „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău".

Dezbaterile publice vor avea loc pe data de 21 aprilie 2017, ora 10.00, în incinta Sălii de şedinţe a Preturii sectorului Buiucani (str. Mihai Viteazul, 2).

La dezbateri sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Beneficiari ai proiectului sunt locuitorii capitalei, în calitate de pietoni, șoferii, persoanele cu dezabilități, bicicliști, iar necesitatea de organizare a dezbaterilor publice asupra proiectului a fost discutată în cadrul ședințelor Consiliului municipal Chișinău.

Scopul proiectului este de a reglementa traficul rutier, de a majora siguranța cetățenilor pe drumurile publice din Chișinău, de a proteja mediul ambiant și a îmbunătăți calitatea aerului în capitală prin reducerea traficului în zona centrală, încurajând, în acelaşi timp, cetățenii să folosească transportul public municipal.

Adoptarea Regulamentului ar crea un cadru normativ pentru organizarea, amenajarea și gestionarea parcărilor și parcajelor cu plata pe teritoriul municipiului Chișinău. Prevederile proiectului includ modul de amplasare și amenajare a acestora, drepturile și obligațiile conducătorilor de vehicule și a operatorilor care administrează parcările sau parcajele, modalitățile de plată, precum și prevederi privind controlul și sancționarea conducătorilor care au parcat fără a achita plata corespunzătoare.

Proiectul Regulamentului de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău poate fi accesat pe pagina web a Primăriei Chișinău, la secțiunea Consiliul / Proiecte de decizii (nr. 10 -http://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=616&id=17584&t=/Consiliul/Activitatea-Consiliului/Proiecte-de-decizii/Proiecte-de-decizii-pentru-edinta-CMC-din-23022017 ) sau poate fi solicitat în format electronic la adresa de e-mail proiecteppp@gmail.com.

Recomandările pe marginea proiectului privind Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiului Chișinău pot fi recepționate la adresa Direcției generale transport public și căi de comunicație (Chișinău, str. Serghei Lazo, 18) sau la adresa de e-mail proiecteppp@gmail.com, până pe data de 12 aprilie 2017.

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului aflat pe ordinea de zi.

Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 5 minute pentru fiecare participant.