• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  La Chişinău începe curăţenia de primăvară

  La Chişinău începe curăţenia de primăvară

   03.03.2017    563 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău anunţă că din data de 6 martie a.c., în capitală începe  campania de salubrizare de primăvară. Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, până la 14 aprilie, va fi organizată salubrizarea străzilor, cartierelor, a spaţiilor verzi, a teritoriilor libere nevalorificate, precum şi lichidarea gunoiştilor neautorizate. Programul şi orarul de curăţare a fost stabilit în aşa fel încât să acopere întregul oraş.  

  În mod tradiţional, în cadrul campaniei de curăţeniei de primăvară vor fi salubrizate şi amenajate teritoriile adiacente blocurilor de locuinţă, parcurile, zonele verzi, teritoriile spitalelor, instituţiilor de învăţământ şi cimitirele. Serviciile de salubrizare vor interveni, în mod special, în zonele de agrement, precum Parcul „Valea Morilor", Parcul „La izvor", Parcul „Valea Trandafirilor" şi în albia râului Bâc. În aceeaşi perioadă, se va interveni mecanizat sau manual la curăţarea străzilor şi a trotuarelor, dar şi se vor efectua lucrări curente de reparaţie a străzilor şi plombare a gropilor, în special arterele pe care circulă transportul public.  

  Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat, de asemenea, intensificarea activităţii Comisiei municipale de salubrizare şi amenajare, pentru a examina starea socio-ecologică a municipiului. La necesitate, la controalele ecologice vor fi antrenaţi şi angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului, pentru a întocmi procese-verbale de rigoare. Pentru ca lucrările de curăţenie să fie vizibile, primarul de Chişinău a dispus prezentarea rapoartelor săptămânale vizavi de volumele îndeplinite.

  În mod tradiţional, Primăria Chişinău mizează pe implicarea în campania de salubrizare a cât mai multe persoane şi instituţii.

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău