• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  25 de ani de la începerea războiului de pe Nistru

  25 de ani de la începerea războiului de pe Nistru

   02.03.2017    256 Accesări    

  Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi, 2 martie 2017, când se împlinesc 25 de ani din ziua în care a început sângerosul război de pe Nistru, la acţiunile consacrate Zilei Memoriei.

  Alături de veteranii luptelor pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă a depus flori la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt", comemorându-i astfel pe cei căzuţi în conflictul armat din stânga Nistrului, în anul 1992.

  În context, edilul-şef al capitalei a ţinut să menţioneze eroismul celora care au luptat pentru independenţa şi integritatea ţării noastre. „În această zi îndurerată, transmitem sentimentele noastre de compasiune tuturor celor care şi-au pierdut apropiaţii în timpul sângerosului conflict de pe Nistru. Să aprindem o lumânare pentru eroii căzuți pentru apărarea neamului, limbii române și tricolorului și să condamnăm împreună politica ocupantă a Kremlinului!", a menţionat Dorin Chirtoacă.

  Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei căzuţi la datorie! Eroii nu mor niciodată!

  Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992, de către Republica Moldova şi Federaţia Rusă. La acţiunile militare au participat peste 29 mii de persoane, iar 287 şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă.