Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări privind desfășurarea proiectului de amenajare a platourilor de gunoi menajer din capitală

   2346

Ca urmare a articolului „Afacerea tomberoanelor" între Ministerul Mediului şi Primăria Chişinău în vizorul CNA", publicat de portalul www.deschide.md și care se referă la desfășurarea proiectului de modernizare a platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, realizat de autoritățile locale, în parteneriat cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în baza unui grant oferit de Fondul Ecologic Național, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări. 

Licitația referitor la achiziționarea lucrărilor de modernizare a platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere a fost una publică. Un anunț în acest sens a fost publicat în Buletinul Achizițiilor Publice nr. 59 din 05.08.2016, iar licitația a avut loc pe 01.09.2016.http://tender.gov.md/ro/system/files/bap/2014/bap_nr59_0.pdf;

La concurs s-au înregistrat 4 operatori economici, iar până la termenul limită au fost prezentate 3 oferte. În urma examinării ofertelor, câstigător a fost desemnat operatorul economic SRL "Rodicons" care a prezentat cel mai mic preț. Suma totală a contractului fiind de 26 356 997 lei. Astfel, conform contractului, operatorul economic urmează să execute lucrări de modernizare a platfomelor pentru 2 containere, pentru 3 containere, pentru 4 containere, pentru 6 containere, pentru 8 containere, precum și construcția a 10 platforme subterane.

Până la moment au fost modernizate circa 50 platforme, iar pe parcursul următoarelor 4 luni urmează să fie finalizat tot proiectul.

Reamintim că în preajma platformelor vor fi executate și lucrări de înverzire a terenului cu arbuști decorativi ș.a.

De menționat, că devizele pentru executarea lucrărilor au fost verificate conform legislației în vigoare, raport nr. 0187-06-16 din 10.06.2016, iar valoarea achiziției nu a depășit valoarea devizelor verificate.   

Proiectul prevede modernizarea sau construirea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor menajere, inclusiv 10 platforme subterane.