Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Anularea hotărârii judecătoreşti prin care administraţia publică locală a fost deposedată de 20 de loturi de teren

   2063

Primăria Chişinău informează că Judecătoria Chişinău (sediul Centru) a admis cererea de revizuire depusă de autorităţile publice locale şi a anulat hotărârea din 26 august 2016, prin care municipalitatea a fost deposedată de 20 de loturi de teren. Decizia a fost adoptată de judecătoarea Angela Catană, în şedinţa publică care a avut loc ieri, 20 ianuarie 2017.

De asemenea, instanţa de judecată a aplicat sechestru asupra bunurilor imobile respective.

Amintim că Primăria Chişinău a aflat la sfârşitul anului trecut că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti. Hotărârea instanţei a fost emisă la data de 26 august 2016 de către judecătoarea Angela Catană, de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău. Instanţa de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra a 20 de loturi de teren, aflate în oraşul Chişinău şi care au aparţinut administraţiei publice locale, după 3 agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată.

Între timp, 4 din cele 20 de loturi de teren, de care a fost deposedată administraţia publică locală prin intermediul hotărârii judecătoreşti, au fost înregistrate drept proprietate a noilor proprietari. Mai mult, acestea au fost deja înstrăinate unor persoane terţe, fiind astfel incluse în circuitul civil.