• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Începe sterilizarea maidanezilor

    Începe sterilizarea maidanezilor

     14.07.2008 14:38    968 Accesări    

    În perioada 15 iulie – 30 septembrie a.c., Primăria municipiului Chişinău, de comun cu unele organizaţii neguvernamentale, vor prinde câinii vagabonzi de pe teritoriul oraşului. Animalele vor fi sterilizate. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie viceprimarul Nistor Grozavu. Persoanele implicate în aceste măsuri vor dispune de toate resursele necesare şi vor fi însoţite de medicii veterinari. 
    Potrivit lui Tudor Maniv, şef al Regiei „Autosalubritate”, acţiunile se înscriu în cadrul unui proiect-pilot de soluţionare a problemei câinilor vagabonzi, iar în dependenţă de rezultat, va fi aplicat la nivelul întregului municipiu. Pe parcursul proiectului, pe teritoriul oraşului vor activa 5 echipe, care se vor concentra îndeosebi asupra teritoriilor adiacente grădiniţelor, şcolilor şi şantierelor de construcţii. Animalele sterilizate vor fi ţinute câteva zile pentru cicatrizarea rănilor şi le vor fi prinse la gât cureluşe. 
    Tudor Maniv a mai menţionat că procedura de sterilizare nu soluţionează definitiv problema, subliniind necesitatea amenajării azilurilor pentru câini. 
    În context, primarul general a solicitat părţilor să se implice ferm, dar uman. Dorin Chirtoacă a cerut serviciilor responsabile să prezinte, până la finele săptămânii curente, devizul de cheltuieli în acest sens. 
    Actualmente în municipiul Chişinău sunt circa 30 mii de câini vagabonzi. 
    Direcţia Relaţii Publice,
    Primăria mun. Chişinău