Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Schimbarea şi modernizarea lifturilor din Chişinău

   2468

Pe parcursul anului 2016, Primăria Chişinău a valorificat circa 7 milioane de lei pentru schimbarea sau modernizarea lifturilor din blocurile de locuinţă din capitală. 

În total, au fost modernizate 17 ascensoare. De menţionat că modernizarea liftului presupune înlocuirea componentelor uzate, a sistemelor de siguranţă, estetizarea sau schimbarea cabinei, reparaţia uşilor sau înlocuirea acestora.

Din sursele financiare alocate din bugetul municipal în anul curent, au fost renovate  lifturile din următoarele blocuri de locuinţe: bd. Moscova, 18; str. Nicolae H. Costin, 59; str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, 11; str. Onisifor Ghibu, 2/3; bd. Cuza-Vodă, 14; str. Mioriţa, 5/1; str. Aleco Russo, 61/4; str. Aleco Russo, 24/1; bd. Mircea cel Bătrân, 14/1 şi str. Mihai Sadoveanu, 14.  

Programul de modernizare sau reparaţie a lifturilor va continua şi pe parcursul anului 2017. Avantajele modernizării sau înlocuirii totale a ascensoarelor sunt, în primul rând, asigurarea siguranţei pentru transportarea persoanelor, reducerea consumului de energie şi creşterea confortului în utilizarea lifturilor. 

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău