Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Astăzi a fost dată în exploatare Piaţa de păsări

   8816

Autorităţile municipale au inaugurat astăzi piaţa de păsări din str. Cărbunarilor, 9. Potrivit responsabililor din cadrul ÎM „Piaţa Centrală", întreprindere care a construit şi va gestiona piaţa de păsări din str. Cărbunarilor, noua piaţă este unică în ţările CSI şi în Europa de Est şi corespunde tuturor normelor veterinare internaţionale. Costul total al lucrărilor de construcţie este de 7,6 mln lei, bani care au fost alocaţi din profiturile Pieţei Centrale.

Radu Mudreac, şeful Serviciului Veterinar de Stat al municipiului Chişinău, afirmă că deschiderea pieţei de comercializare a păsărilor va asigura securitatea alimentară a locuitorilor capitalei în ceea ce priveşte profilaxia gripei aviare, dar şi a altor boli infecţioase. Totodată, medicii veterinari susţin că astfel va fi soluţionată şi problema comerţului stradal, iar comercializarea animalelor va fi supravegheată de către serviciile specializate. În piaţa din str. Cărbunarilor vor comercializa doar agenţii economici autorizaţi de către Serviciul sanitar-veterinar.

Odată cu darea în exploatare a Pieţei pentru comercializarea tineretului avicol şi a animalelor de companie din str. Cărbunarilor, va fi sistată activitatea pieţei temporare de păsări din str. Hânceşti.




Direcţia Relaţii Publice a Primăriei

mun. Chişinău

29.06.2007