Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile locale din Piteşti vor acorda asistenţă SA „Apă-Canal Chişinău”

   2402

          Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe directorul general al SC „Apă Canal 2000" SA din Piteşti, România, Gelu Mugea. În cursul întrevederii, interlocutorii s-au referit la activitatea instituţiilor prestatoare de servicii şi furnizare de apă, precum şi colectarea, transportul şi epurarea apelor uzate din oraşele Piteşti şi Chişinău.

          Potrivit lui Gelu Mugea, acum patru ani, întreprinderea piteşteană se afla într-o criză economico-financiară la fel de dificilă, asemănătoare celei din prezent de la SA „Apă-Canal Chişinău". Însă, datorită susţinerii obţinute din partea Consiliului local şi a unui management bazat pe implimentarea proiectelor investiţionale, situaţia s-a schimbat şi în anul trecut SC „Apă Canal 2000" SA a înregistrat deja un beneficiu de peste 3 mln Euro. Gelu Mugea l-a mai informat pe primarul general că întreprinderea pe care o reprezintă a devenit prima societate furnizoare de servicii de apă şi canalizare din România certificată de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii pe cele trei standarde şi recunoscută internaţional de The International Certification Network.

          La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a remarcat managementul eficient a societăţii comerciale furnizoare de apă din Piteşti, menţionând intenţia Chişinăului de a prelua experienţa acestui oraş în gestionarea domeniului respectiv. Edilul-şef al capitalei a mai remarcat că SC „Apă Canal 2000" SA a reuşit, în ultimii ani, să obţină mai multe proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. Şeful administraţiei municipale a apreciat că susţinerea autorităţilor locale din Piteşti va permite Chişinăului de a atinge obiectivul principal, şi anume prestarea de servicii şi furnizarea de apă de foarte bună calitate locuitorilor capitalei.

          În context, părţile au convenit ca Piteştiul să delegheze doi experţi care vor activa o perioadă în cadrul SA „Apă-Canal Chişinău", unde vor acorda asistenţă specialiştilor de aici la elaborarea unei noi strategii de dezvoltare a întreprinderii. 

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                   20.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău