Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul şi Vilniusul vor dezvolta relaţiile de colaborare

   2191

          Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe Vytautas Zalys, ambasadorul Republicii Lituania în Moldova. În cursul întrevederii, Excelenţa Sa Vytautas Zalys l-a felicitat pe primarul Dorin Chirtoacă pentru succesul înregistrat în cadrul alegerilor locale, exprimându-şi speranţa în aprofundarea relaţiilor dintre administraţiile publice locale din Chişinău şi Vilnius.

          În acest context, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova i-a transmis primarului general al Chişinăului invitaţia primarului de Vilnius de a efectua în toamna acestui an o vizită oficială în capitala Lituaniei. De asemenea, Vytautas Zalys l-a informat pe Dorin Chirtoacă că, între 26 - 29 iulie curent, o delegaţie de oameni de afaceri din Lituania se vor afla la Chişinău pentru a iniţia relaţii bilaterale cu agenţii economici de aici. După cum a afirmat diplomatul lituanian, programul de lucru al delegaţiei cuprinde şi o întrevedere cu noua administraţie a municipiului Chişinău, solicitându-i în acest sens primarului general ca Primăria capitalei să prezinte o listă de priorităţi.

          La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru urările adresate şi a menţionat interesul autorităţilor municipale faţă de aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre Chişinău şi autorităţile publice locale din Vilnius. Edilul-şef al capitalei şi-a exprimat intenţia de a-i primi pe businessmanii lituanieni.

          Între Chişinău şi Vilnius a fost semnat, la 13 octombrie 2006, un acord de colaborare.

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                   23.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău