Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Oameni de afaceri din Lituania sunt cointeresaţi îndemararea unor proiecte investiţionale în Chişinău

   2564

Perspectivele investiţionale ale companiilor lituaniene în Chişinău a constituit subiectul principal al discuţiilor la întrevederea de astăzi a primarului general Dorin Chirtoacă cu un grup de oameni de afaceri din Lituania. După cum a remarcat Vytautas Zalys, ambasadorul Republicii Lituania în Moldova, care i-a însoţit pe businessmanii lituanieni, este pentru prima dată când un grup de oameni de afaceri din Lituania vizitează ţara noastră. Referindu-se la relaţiile actuale în domeniul comercial-economic dintre Chişinău şi Vilnius, Vytautas Zalys a menţionat necesitatea majorării volumului schimburilor comerciale şi lichidării barierelor ce au stat până acum în faţa mediului de afaceri.

Businessmanii lituanieni, reprezentanţi ai unor importante companii de construcţii şi de comerţ, care activează în mai multe ţări europene, au declarat că sunt dispuşi să participe prin investiţii la realizarea unor proiecte în domeniul businessului în Chişinău. De asemenea, antreprenorii baltici sunt disponibili să susţină companiile din Moldova pentru ca producţia acestora să ajungă pe piaţa din Vilnius. În special, reprezentanţii mediului de afaceri din Lituania au exprimat interes deosebit faţă de importurile de vinuri moldoveneşti.

Primarul general Dorin Chirtoacă a salutat intenţia businessmanilor lituanieni de a implementa proiecte investiţionale în diverse domenii şi a confirmat poziţia noii administraţii a municipiului pentru colaborare eficientă cu potenţialii investitori. În acest sens, edilul-şef al Chişinăului a subliniat domeniile prioritare ale municipalităţii, printre care dezvoltarea infrastructurii, construcţia de locuinţe sociale, transportul, sistemul energetic şi proiectele ecologice. 

În context, deoarece businessmanii lituanieni s-au arătat cointeresaţi în iniţierea unor proiecte investiţionale în domeniul construcţiilor, primarul general le-a pus la dispoziţie varianta electronică a Planului Urbanistic General, pentru a se informa despre proiectele ce urmează a fi demarate în Chişinău în următorii ani.

 

               Direcţia Relaţii Publice a                                   27.07.2007

               Primăriei mun. Chişinău