Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chişinău va ajuta victimele cazului tragic din str. Eminescu

   2554

       Primăria municipiului Chişinău se angajează să susţină financiar familia Ţurcanu, care a avut de suferit în urma unui accident în ziua de miercuri, 15 august, pe str. Eminescu, 61. Un bloc de beton desprins de la etajul cinci al unei construcţii neautorizate a căzut pe o casă din apropiere, distrugând acoperişul,  podul acesteia şi locuinţele a două familii. Un copil de şase ani a decedat, iar altul, de patru ani, şi dădaca lui au  fost accidentaţi.

         "Vom ajuta familia la organizarea înmormântării, la reparaţia casei şi desfăşurarea tratamentului pentru persoanele care au suferit în urma acestui accident," a declarat primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presă. Imediat ce a avut loc accidentul, la primărie a fost creată o comisie, care va acorda tot ajutorul posibil în situaţia creată.

        Dorin Chirtoacă a mai declarat mediilor de informare în masă că în urma investigaţiei, pe care a desfăşurat-o până la moment, a stabilit, că proprietarul construcţiei de unde a căzut blocul de beton avea certificat de urbanism, dar nu şi autorizaţie de construcţie. "Deşi blocul cu cinci etaje s-a construit timp de cinci ani, responsabilii din domeniu de la Pretura Rîşcani susţin că nu au ştiut nimic despre construcţia neautorizată," a mai spus primarul.

         De la venirea sa la conducerea primăriei capitalei, Dorin Chirtoacă a insistat în repetate rânduri la inventarierea construcţiilor neautorizate.  În prezent procedura de demolare a construcţiilor neautorizate ţine de competenţa  Inspectoratului de stat în construcţii şi este destul de dificilă. 

         Înmormântarea lui Vlăduţ Ţurcanu, copilul care a decedat în urma nefericitului accident, va avea loc astăzi la ora 10.00, la cimitirul "Sfântul Lazăr" .

  

       Direcţia Relaţii Publice a                        17 .08.2007

       Primăriei mun. Chişinău