Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a moderat conferinţa anuală a cadrelor didactice din municipiul Chişinău

   2488

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a moderat astăzi, lucrările conferinţei anuale a cadrelor didactice din municipiul Chişinău, desfăşurată în incinta Operei Naţionale sub genericul "Modernizarea sistemului educaţional - condiţie de asigurare şi promovare a calităţii învăţământului".

Raportorul, şeful Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Tatiana Tverdohleb, a făcut un bilanţ succint al realizărilor  anului de învăţământ 2006-2007, trecând în revistă atât realizările, cât şi dificultăţile pe care le mai întâmpină instituţiile de învăţământ în procesul educaţional. Soluţiile de depăşire a acestor dificultăţi, cristalizate în cadrul atelierelor de lucru, care au precedat  principalul for pedagogic municipal, au  constituit subiectul  propriu-zis al conferinţei. Edilul-şef al capitalei a ţinut să  remarce în mod deosebit, caracterul analitic al celor mai multe luări de cuvânt,  fapt ce denotă, în opinia sa, înaltul profesionalism al  corpului didactic municipal. Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă,  a răspuns la un şir de întrebări ale pedagogilor vizavi de finanţarea ramurii, remunerarea cadrelor didactice, asigurarea lor cu spaţiu locativ etc. Primarul  i-a asigirat pe profesorii prezenţi  la conferinţă că toate doleanţele enunţate vor fi aduse la cunoştinţa Consiliului municipal spre examinare şi soluţionare. El a promis că se va implica personal în rezolvarea problemei majorării cu 20 la sută a salariilor  pedagogilor şi a celei ce ţine de construcţia spaţiului locativ social, la care vor avea acces larg, în primul rând, cadrele didactice. În încheiere, Dorin Chirtoacă, a urat tuturor un bun început al noului an şcolar.

La lucrările conferinţei cadrelor didactice din municipiul Chişinău a participat  Ministrul Educaţiei şi Tineretului, Victor Ţvircun.

        Direcţia Relaţii Publice a                        22.08.2007

        Primăriei mun. Chişinău