Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei le-a urat drum bun în Ţara cunoştinţelor copiilor orfani şi rămaşi fără îngrijire părintească

   2479

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă,  le-a urat drum bun în Ţara cunoştinţelor la 20 de copii orfani şi rămaşi fără ocrotire părintească, care la 1 septembrie vor păşi pentru prima dată pragul şcolii. El i-a încurajat să meargă în clasa întâi, spunând că şcoala este o perioadă foarte frumoasă în viaţa unui om, o perioadă în care se leagă cele mai strânse prietenii, iar studiile sunt o şansă de a obţine ceva în viaţă. Copiii emoţionaţi au primit drept cadou din partea primăriei câte un clopoţel şi  1500 de lei pentru procurarea celor necesare de şcoală. La finele întâlnirii, primarul s-a fotografiat cu micii săi oaspeţi în faţa sediului primăriei.  

În prezent, la evidenţa Direcţiei municipale pentru ocrotirea drepturilor copilului se află circa 1151 copii rămaşi fără îngrijire părintească, dintre care 723 beneficiază de îndemnizaţii lunare în sumă de 200 lei. Sunt susţinuţi periodic cu sume băneşti şi alte categorii de copii, care necesită o grijă sporită din partea societăţii, precum cei aflaţi sub tutelă şi cei din familii socialmente vulnerabile. Banii sunt repartizaţi prin intermediul Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei, dar şi din alte surse acumulate în parteneriat cu diverse organizaţii de stat, agenţi economici şi ONG-uri.

Acţiunea a fost organizată de Direcţia municipală pentru ocrotirea drepturilor copilului şi are drept scop sensibilizarea opiniei publice vizavi de situaţia copiilor orfani şi rămaşi fără îngrijire părintească.

      Direcţia Relaţii Publice a                        23.08.2007

     Primăriei mun. Chişinău