Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consiliul municipal Chişinău a examinat chestiuni curente

   2202

La şedinţa extraordinară de astăzi Consiliul municipal Chişinău a alocat mijloace financiare furnizorului de energie termică şi pentru construcţia blocului de locuit destinat refugiaţilor din zona transnistreană a R. Moldova şi a examinat situaţia de la SA „Termocom" şi SA „Apă-Canal Chişinău".

Fiind învinuit că dispoziţia de transfer al tranşei de 50 de milioane de lei către  SA "Termocom" ar fi ilegală, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a  remarcat că a semnat această dispoziţie deoarece n-a dorit să pericliteze pregătirile infrastructurii municipiului Chişinău către sezonul rece: "Oricum, opinia publică consideră că noi suntem responsabili pentru prestarea căldurii în oraş, şi dacă am încerca să împărţim responsabilităţile cu guvernul, unde am ajunge".  

Consilierii municipali au exclus de pe ordinea de zi a şedinţei, anunţată anterior chestiunile despre modificarea numărului comisiilor de specialitate ale Consiliului municipal Chişinău şi a componenţei nominale ale acestora, precum şi cea cu privire la modificarea organigramei şi statelor de funcţie ale Consiliului municipal Chişinău. 

Ca răspuns la situaţia critică creată în prezent la SA „Apă-Canal Chişinău", în urma căreia ar putea fi sistată aprovizionarea cu apă a municipiului, consilierii  au votat crearea unei comisii din reprezentanţi ai fracţiunilor coaliţiei majoritare din consiliu, care vor evalua starea reală de lucruri la întreprindere şi vor înainta până la 15 septembrie curent propuneri concrete de remediere a situaţiei.

      Direcţia Relaţii Publice a                        30.08.2007

      Primăriei mun. Chişinău