Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucia Culev a fost aleasă viceprimar al municipiului Chişinău

   3030

Ana Lucia Culev a fost aleasă cu majoritatea voturilor consilierilor municipali viceprimar de Chişinău. Pentru Lucia Culev au votat 26 din cei 47 de consilieri prezenţi în sală. Candidatura ei a fost susţinută de către fracţiunile Partidului Liberal, Alianţei „Moldova Noastră", Partidului Umanist, consilierul independent Mihai Severovan, noua fracţiune liberal-democrată şi 2 din cei 5 consilieri ai fracţiunii social-democrate.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului municipal, primarul general Dorin Chirtoacă a propus la funcţia de viceprimar şi alte două candidaturi, cea a lui Dionisie Boaghe şi a fostului viceprimar Mihai Furtună. Aceştia însă n-au acumulat numărul necesar de voturi.

De asemenea, consilierii municipali au încercat încă o dată să aleagă preşedintele consiliului. Însă candidatura liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a fost susţinută doar de 22 de consilieri, iar pentru Alexandru Corduneanu, liderul fracţiunii Partidului Popular Creştin Democrat în Consiliul municipal, au votat doar 4 aleşi locali.

Tot în cadrul şedinţei Consiliului, consilierii municipali Alexandru Tănase, Vlad Coteţ şi Galina Talai, aleşi pe listele Partidului Democrat din Moldova (PDM), au anunţat că părăsesc fracţiunea democrată, formând fracţiunea democrat-liberală. Lider al fracţiunii este Alexandru Tănase. Din fracţiunea democrată a mai ieşit şi consilierul Mihai Severovan, ales pe listele Partidului Naţional Liberal, care deocamdată nu a aderat la o altă fracţiune. Singurul consilier rămas în fracţiunea democrată, Oazu Nantoi, ales pe listele PDM a lipsit de la şedinţă, fiind în concediu.

 

          Direcţia Relaţii Publice a                                 20.09.2007

          Primăriei mun. Chişinău