Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria revine la problema salublizării municipiului

   2239

Sâmbătă, 22 septembrie curent, 200 de voluntari, au efectuat lucrări de salubrizare a parcului din Valea Trandafirilor. Timp de jumătate de zi au fost salubrizate  circa 80 de hectare  de spaţii verzi din sectorul Botanica.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a susţinut iniţiativa, şi a dat indicaţii să fie consultate şi alte organizaţii obşteşti în vederea organizării unor lucrări similare, în special, până la Hramul oraşului Chişinău. Desfăşurarea unor lucrări de salubrizare cu implicarea voluntarilor, după părerea edilului-şef al capitalei, îi va determina pe angajaţii serviciilor specializate să-şi îndeplinească obligaţiunile mai conştiincios, iar pe cetăţeni să păstreze curăţenia.

Viceprimarul Ana Lucia Culev a înaintat propunerea de a demara un concurs pentru copii pentru cel mai inedit, original coş de gunoi. Cele mai bune idei ar putea fi ulterior preluate de întreprinderi specializate, rezolvând această problemă a municipiului.

La câteva şedinţe operative a fost remarcat numărul insuficient al coşurilor de gunoi din municipiu, dar şi costul mare al unui coş folosit în prezent de municipalitate. În repetate rânduri Dorin Chirtoacă a atras atenţia responsabililor   la aspectul inestetic al tomberoanelor, folosite în prezent la stocarea deşeurilor lângă blocurile locative.        

        Direcţia Relaţii Publice a                        24.09.2007

      Primăriei mun. Chişinău