Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Familia ce a suferit de pe urma accidentului din str. Columna, 86, va primi un apartament cu 3 odăi

   3145

Primăria municipiului Chişinău a sesizat Inspecţia de Stat în Construcţii în privinţa construcţiilor din str. Anton Crihan, executată de către ÎI „Lelica Benzari", a obiectivului „Cafenea cu terasă de vară", din str. Drumul Viilor, beneficiar ÎI „Ceban Vitalii" şi a intrării suplimentare în încăperile din subsolul blocului locativ din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 62, executate de către SRL „Chitico". Aceste construcţii se efectuează cu abateri de la proiectul de execuţie şi au fost depistate în urma şedinţei operative în deplasare, ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la iniţiativa primarului general. Lucrările de construcţie urmează a fi stopate, iar beneficiarii acestor obiective vor fi traşi la răspundere administrativă şi vor fi obligaţi să lichideze neajunsurile depistate.

În cadrul şedinţei operative de astăzi de la Primărie, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare şi Direcţiei Autorizare şi Disciplină în Construcţii să ia atitudine faţă de asemenea cazuri şi să informeze administraţia Primăriei despre toate construcţiile ce se execută cu abateri de la proiectul de execuţie. De asemenea, edilul-şef al Chişinăului s-a pronunţat pentru ca toţi funcţionarii care au admis abuzuri în procesul de eliberare a autorizaţiilor de construire să fi pedepsiţi disciplinar.

În altă ordine de idei, primarul general s-a referit şi la construcţia neautorizată din str. Columna, 86, unde la 15 august curent, în urma demolării acoperişului sediului Firmei „Igiena-Plus" SRL, a căzut o porţiune masivă de perete, care a străpuns acoperişul şi planşeul ap. 8 din str. M. Eminescu, 61, astfel fiind omorât un copil, iar alte două persoane au fost traumatizate. După cum s-a constatat, aceste lucrări se desfăşurau în lipsa autorizaţiei de construire. Potrivit lui Gheorghe Răilean, şeful Direcţiei Autorizare şi Disciplină în Construcţii a Primăriei, actualmente Procuratura municipală desfăşoară o anchetă pe marginea acestui caz.

În context, şeful Cabinetului primarului general, Sergiu Palihovici, a menţionat că Primăria va oferi familiei copilului decedat, prin intermediul Agenţiei municipale de Ipotecă Chişinău, un apartament cu 3 odăi. Temporar familia e cazată într-un apartament închiriat de municipalitate.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 24.09.2007

          Primăriei mun. Chişinău