Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul a avut o întrevedere cu Consulul Onorific al Italiei în Republica Moldova

   2865

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere de lucru cu Consulul Onorific al Italiei în Republica Moldova, Eleonora Pripa.

    Părţile au discutat în special problemele ce ţin de continuarea construcţiei unui parc tehnologic, care ar pune la dispoziţie agenţilor economici din Italia spaţii de producţie racordate la toate comunicaţiile la standarte europene.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Până în prezent sunt finalizaţi circa cinci mii de metri pătraţi, dar continuarea construcţiei s-a stopat din cauză că terenurile promise  pentru extinderea proiectului printr-o hotărâre anterioară  a consiliului nu au fost acordate până la urmă. 

    Primarul capitalei a afirmat că se va documenta în problema semnalată de partea italiană şi va încerca s-o rezolve cât se poate de repede. "Am vrea să demonstrăm o schimbare de atitudine  faţă de investitorii  europeni, ceea ce va aduce, sunt convins, beneficii şi locuitorilor capitalei."

     Dorin Chirtoacă a acceptat invitaţia Consulului Onorific al Italiei în Republica Moldova, Eleonora Pripa, de a vizita parcul tehnologic, imediat ce-i va permite agenda de lucru.

            Direcţia Relaţii Publice a                          22.10.2007

            Primăriei mun. Chişinău