Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Somații pentru achitarea benevolă a impozitului pe bunurile imobiliare

   2826

Primăria municipiului Chişinău informează că Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a expediat somaţii tuturor persoanelor fizice şi juridice care au restanţe la achitarea impozitelor pe bunurile imobiliare. În total, sunt vizaţi circa 34 mii de restanţieri, iar termenul pentru achitarea benevolă a restanţelor este data de 31 decembrie 2015.

De menţionat că la data de 15 octombrie a expirat termenul de plată a impozitelor pe bunurile imobiliare pe anul 2015. În context, solicităm onorarea benevolă a acestor obligaţii fiscale prin achitarea impozitului la ghişeele bancare, poştale sau on-line: https://mpay.gov.md/Service. Restanţierii vor achita şi o penalitate, care va fi calculată până la data achitării plăţii.

De asemenea, informăm că în cazul neachitării benevole a impozitelor pe bunurile imobiliare, suma restantă va fi încasată în mod forţat prin aplicarea modalităţilor de executare silită prevăzute de Codul Fiscal, inclusiv prin aplicarea penalităţilor, sechestrarea bunurilor sau alte măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

Pentru detalii suplimentare, cetăţenii sunt rugaţi să se adreseze Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale (str. 31 August 1989, nr. 63A (cu acces din str. Armenească), Tel.: + 373 22 990 997 (se tastează butonul conform sectorului); e-mail: impozite@pmc.md).

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău