Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile capitalei vor oferi sprijin financiar victimelor exploziei din Soroca

   1951

Autorităţile municipiului Chişinău vor oferi un sprijin financiar în mărime de circa 300 mii lei victimelor exploziei blocului locativ din oraşul Soroca. Suma va fi alocată din Fondul de Rezervă a capitalei.

Potrivit primarului general Dorin Chirtoacă, săptămâna trecută în cadrul şedinţei Comisiei de distribuire a mijloacelor financiare din Fondul de Rezervă a Consiliului municipal Chişinău s-a decis alocarea a câte 5 mii lei familiei care au locuit în blocul respectiv şi n-au avut de suferit. În acelaşi timp, familiile a căror apartamente au fost distruse vor primi câte 10 mii lei, iar cei care şi-au pierdut în urma incidentului un membru al familiei, vor primi câte 15 mii lei.

Sursele financiare vor fi alocate până la finele săptămânii curente. În acest sens, reprezentanţii conducerii Primăriei, alături de un grup de consilieri municipali se vor deplasa la Soroca. De asemenea, vor beneficia de sprijin financiar din partea autorităţilor municipale şi familiile pompierilor care au avut de suferit în rezultatul incidentului.

În urma exploziei blocului locativ din Soroca, ce s-a produs la 27 octombrie curent, patru persoane şi-au pierdut viaţă, iar alte trei au fost internate în spital cu diferite leziuni corporale. În acelaşi timp, în timpul efectuării lucrărilor de deblocare şi salvare a persoanelor din ruinele blocului locativ, pompierul Gheleţchii Igor a decedat, iar alt angajat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Ghinaitis Vladimer, a fost internat în stare gravă la spital.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 05.11.2007

          Primăriei mun. Chişinău