Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei, împreună cu câţiva consilieri CMC, au înmânat ajutoare băneşti victimelor deflagraţiei de la Soroca

   2016

Autorităţile municipiului Chişinău au oferit un sprijin financiar în mărime de 273,3 mii lei victimelor exploziei blocului locativ din oraşul Soroca. Suma a fost alocată din Fondul de rezervă a capitalei, conform unei decizii CMC din 1 noiembrie curent.

Ieri, 7 noiembrie curent, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă s-a deplasat împreună cu consilierii CMC Alexandru Tănase, Oleg Cernei şi Gheorghe Brega la Soroca pentru a înmâna banii fiecărei familii din blocul avariat. El a exprimat  în numele tuturor locuitorilor municipiului Chişinău sorocenilor ce au locuit în respectivul bloc compătimire şi condoleanţe pentru ceea ce s-a întâmplat. „Vă rugăm să acceptaţi ajutorul nostru modest, deşi înţelegem că nici o sumă de bani nu poate recupera suferinţele produse, pierderea celor dragi", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Astfel  locatarilor a 15 apartamente care au avut de suferit în măsură mai mică şi au reuşit să-i salveze unele bunuri materiale le-au fost înmânate câte 4 mii lei. În aceaşi timp 7 familii, a căror apartamente au fost distruse în proporţie mai mare, au primit câte 6 mii lei, o familie - 8 mii de lei, iar alte 6 familii - câte 10 mii de lei. Familia Sterleţchi, care şi-a pierdut fiica,  a fost ajutată cu 15 mii lei.

Irina şi Dina Palamari, care şi-au pierdut în timpul deflagraţiei ambii părinţi şi care deocamdată se află internate într-un spital din Chişinău, vor beneficia de un ajutor de 15 mii lei, precum şi de o îndemnizaţie lunară a câte 2 mii de lei pentru fiecare, timp de un an.

De ajutoare a câte 15 şi 10 mii de lei vor beneficia, respectiv, şi familiile pompierului decedat la datorie, dar şi a celui care se află încă internat la spital. 

În urma exploziei blocului locativ din str. Ştefan cel Mare,117 din Soroca, ce s-a produs la 27 octombrie curent, la ora 22.00, patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost internate în spital cu diferite leziuni corporale. În timpul efectuării lucrărilor de salvare a persoanelor din blocul respectiv un pompier a decedat,  iar altul se află în stare gravă la spital.

     Direcţia Relaţii Publice a                                     08.11.2007

     Primăriei mun. Chişinău