Pagina oficială a Municipiului Chișinău

11 blocuri locative din Chişinău rămân încă neconectate la reţeaua centralizată de încălzire

   2539

La moment, 99 la sută din casele de locuinţă ale fondului locativ din municipiul Chişinău au fost conectate la sistemul centralizat de încălzire. Potrivit viceprimarului Vlad Coteţ, la reţeaua de agent termic n-au fost conectate doar 3 blocuri locative din sectorul Ciocana şi 12 blocuri locative din sectorul Râşcani. Dintre acestea, 4 blocuri din sectorul Râşcani nu au datorii pentru consumul de energie termică. Însă, Vlad Coteţ a menţionat că conectarea caselor respective la sistemul centralizat de încălzire ţine de competenţa gestionarilor acestora, care fie că nu au stins datoriile curente faţă de SA „Termocom", fie că nu se prezintă pentru a primi bonurile de conectare.

În acelaşi timp, Mihai Arusoi, director comercial la SA „Termocom", a subliniat că sub aspect tehnic nu există probleme privind conectarea acestor blocuri locative la reţeaua de agent termic. Potrivit responsabilului, în pofida datoriilor la energia termică pentru sezonul precedent de încălzire, cele 11 blocuri locative pot fi conectate la sistemul centralizat de încălzire, pentru aceasta gestionarii urmează să negocieze condiţiile de reeşalonare a datoriilor faţă de furnizorul de căldură.

De menţionat că până acum toate instituţiile şcolare şi preşcolare, 98 la sută din instituţiile superioare de învăţământ, dar şi toate spitalele au fost conectate deja la reţeaua centralizată de încălzire.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 12.11.2007

          Primăriei mun. Chişinău