Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În municipiu se desfăşoara campania de toamnăde salubrizare şi amenajare a teritoriului

   2413

Actualmente serviciile municipale de profil sunt antrenate în campania de toamnă de evacuare a frunzelor. Potrivit lui Eliferie Haruţa, şef al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, până acum angajaţii întreprinderii au salubrizat Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt", dar şi arterele principale ale oraşului. Totodată, au început lucrările de evacuare a frunzelor în parcurile „Alunelul", „Valea Morilor" şi „Valea Trandafirilor". După cum a menţionat în cadrul şedinţei operative Eliferie Haruţa, lucrările respective vor fi finisate până la sfârşitul anului.

În acelaşi timp, directorul Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Dionisie Boaghie, a informat că şi întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ au demarat acţiunile de salubrizare a teritoriului adiacent blocurilor locative şi de evacuare a frunzelor. Dionisie Boaghie a mai afirmat că în scopul sporirii eficienţei activităţii serviciilor municipale de profil, a fost modificat programul de evacuare a deşeurilor şi a frunzişului, iar în aceste activităţi sunt implicate şi mijloacele de transport ale Regiei „Autosalubritate".

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a subliniat că în primul rând urmează a fi salubrizate teritoriile şi evacuate frunzele din interiorul cartierelor şi curţile blocurilor locative, dar şi străzile şi trotuarele din oraş. Totodată, edilul-şef al Chişinăului a solicitat direcţiilor responsabile să elaboreze un plan de măsuri astfel ca până la sfârşitul anului să fie finisate toate lucrările de salubrizare a teritoriului şi de evacuare a frunzelor.

Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, în cazul arderii frunzelor, responsabilitatea pentru această încălcare o vor purta conducătorii subdiviziunilor municipale, şefii întreprinderilor de gestionare a fondului locativ, asociaţiilor proprietarilor de locuinţe privatizate, organizaţiilor, întreprinderilor şi agenţii economici. Municipalitatea a dispus ca frunzele să fie evacuate pe terenul Minei „Purcel", iar Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi urmează să asigure înhumarea frunzelor pe teritoriile gestionate, conform unei scheme coordonate cu Direcţia socio-ecologică a Consiliului municipal Chişinău.

          Direcţia Relaţii Publice a                                19.11.2007

         Primăriei mun. Chişinău